Mas, grote neus, groot hart!

Het is midden augustus, het is een week waarin het erg warm is, met een aantal dagen erin waar het zelfs drukkend warm is. Onze roedel is deze week niet erg actief en tijdens de warmste pieken zitten ze lekker binnen in hun koele verblijf. We zien dat Mas, toch wel een zorgenkindje zich absoluut niet lekker voelt.

Sommige van u zullen zich Mas misschien nog wel herinneren, hij werd eerder dit jaar met spoed geopereerd omdat hij een aantal keer vlak na elkaar een maagkanteling had gehad. Zijn maag is toen vastgezet zodat het niet meer kon kantelen. Ook na deze operatie is het niet met 100 % zekerheid te zeggen dat dit nooit meer zal gebeuren, maar samen met alle andere aanpassingen die we gedaan hebben, hebben we goeie hoop dat dit goed blijft gaan. Tot op dit moment is dit ook zo, hij heeft helemaal geen last meer gehad van zijn maag.

Terug naar de warme zomerdag, we zien dat Mas zich absoluut niet lekker voelt, hij loopt onrustig heen en weer, hij kwijlt erg veel, hij lijkt wat opgezwollen te zijn en hij heeft erg veel moeite om adem te halen. Even denken we nog: het zal toch niet weer een maagkanteling zijn. We bellen de dierenarts en we kunnen meteen langskomen, en hoe ellendig Mas zich duidelijk voelt loopt hij enigszins vrolijk met ons mee en stapt zonder enig probleem de auto in.

Na verschillende onderzoeken wordt het al snel duidelijk dat hij hartproblemen heeft. Een vergoot hart om precies te zijn met enorm veel vocht achter de longen, vandaar de moeilijke ademhaling. Met zoveel vocht in het lichaam heeft het hart moeite om zijn werk te doen en vertelt de dierenarts ons dat hij momenteel in een ‘kritische toestand’ verkeerd. Ondanks dat dit allemaal speelt is Mas net zo vrolijk als anders en geniet hij van alle aandacht. Dit is een van de redenen dat de dierenarts hem graag met medicatie wil ondersteunen, ondanks dat er een kans is dat hij dit gevecht misschien niet gaat winnen. Met zijn medicatie en de nodige instructies gaan we huiswaarts. Bij het weggaan geeft de dierenarts hem nog een aai over zijn bol en zegt tegen hem: “Jij hebt al bewezen dat je een vechter bent, ik hoop dat je ons nog een keer verrast en dat je ook dit gevecht zal winnen.”

Eenmaal thuis aangekomen kreeg Mas een soort van huisarrest. Hij mocht niet in de roedel, want hij mocht zich absoluut niet te druk maken. En de eerste dagen zouden kritisch zijn. Na een aantal dagen zagen we hem opknappen en na een week begon hij vervelend te worden, hij wilde graag naar buiten, tussen de roedel en bij de mensen. Op dit moment wisten we het zeker hij heeft ook dit gevecht gewonnen. Mas krijgt nu 2x daags zijn hartmedicatie en vochtafdrijvers en zal deze medicatie zijn hele leven houden.

Het gaat ontzettend goed met Mas. Hij is nog steeds zijn vrolijke zelf, hij is actief en speels en leeft volop in de roedel en geniet van het leven.

Wilt u ons werk steunen? Het opvangen, behandelen en verzorgen van de dieren kost veel geld. Als u wilt doneren dan kan dat via onze bankrekening: NL69 TRIO 0784 7932 04 t.n.v. Stichting Akka’s Ganzenparadijs.
Doneert u online via onderstaande link, dan is uw DONATIE HET DUBBELE WAARD want Stichting Dierenlot verdubbeld alle donaties tot 6 oktober: https://dierenlot.digicollect.nl/stichting-akka-s-ganzenparadijs-dalen

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen
E: info@ganzenparadijs.nl

Telefooncontact
Bel ons dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur 
0031 657 491 841

Whatsapp contact
Chat met ons op Whatsapp

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U

U doneert makklelijk online via bovenstaande button. Dit gebeurt via Mollie en kost ons slechts 29 cent.

Erkenning:
CBF erkend goed doel, bekijk ons Erkenningspaspoort en zie wat een CBF erkenning inhoudt.

Privacy Statement
Omdat wij waarde hechten aan uw privacy kunt u hier lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

 

Vegan Friendly

Als organisatie vinden we het belangrijk inzicht te geven dat een diervriendelijke maatschappij begint met eigen keuzes maken. Op ons opvangcentrum eten we we daarom plantaardig. Om die reden hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly Label toegekend gekregen.
 

vegan friendly label ganzenparadijs